Kerstmis 2011

Kerstmis 2011

Vanavond is kerstavond; een feestelijk moment met bij mij altijd ook een vleugje weemoed. Feestelijk om gezamenlijk de geboorte van Christus te vieren, in een bevoorrechte omgeving. En af en toe met wat weemoed omdat je je ook realiseert dat alles vergankelijk is – weer zit een heel jaar met wisselende resultaten en herinneringen erop. De laatste weken heb ik een paar keer bericht gehad dat het met de gezondheid van bekenden niet goed gaat, dan leef je mee en prijs je je eigen situatie des te meer.

Afgelopen donderdag hebben we onze Badhotel kerstborrel gevierd onder de vlag van Serious Request. Collega’s Jolanda en Ankie hebben een presentatie gegeven over het thema van dit jaar – This one’s for Mama – en onder de medewerkers hebben we aan de hand van lootjes en cadeautjes € 500,00 opgehaald en gisteren aan het Rode Kruis gedoneerd. Voor ons de gedroomde start van onze verdere acties en bijdragen volgend jaar. Collega’s, in één woord: geweldig! Bij het overmaken konden we een plaatje aanvragen en de keuze is op Michael Jacksons heel toepasselijke “Earth Song” gevallen. Alsjeblieft, this one’s from us!

Over Michael Jackson gesproken, een aardig verhaaltje: ik heb het bijzondere plezier gehad drie dagen met hem op te mogen trekken tijdens zijn hoogtijdagen. Ik werkte in 1993 in het Hotel Metropol in Moskou en hij kwam een reeks concerten geven in de Russische hoofdstad. Zijn agent had bij ons geboekt en ik begeleidde de groep. Toen hij merkte dat ik al wat Russisch sprak vroeg hij me of ik als zijn gids mee de stad door wilde. Dat hoefde hij mij geen twee keer te vragen, zul je begrijpen. We hebben drie dagen samen in een presidentiële ZIL-limousine onder politie-escorte van o.a. Kremlin museum naar antiek- en kledingwinkels gescheurd. Mijn ‘fifteen minutes of fame’, ik was dagelijks op de nationale TV met hem! Het jaar daarop kwam hij weer naar Moskou, ik werkte inmiddels in het Baltschug Kempinski Hotel en hij is me toen weer komen opzoeken.

Terug naar Domburg. Vandaag begint onze prijsvraag waarin we ruim een maand lang onze medewerkers, gasten en Domburgers (en u, lezer!) om hulp vragen. Ons vitaalinstituut krijgt volgend voorjaar een nieuwe naam, die past bij de make-over van afgelopen zomer en onze uitbreidingsplannen voor 2014. Op basis van de trefwoorden ‘Zeeland, Zeeuwse producten en zee, onthaasten en ontspannen, beleving en exclusieve aandacht’ zoeken we die nieuwe naam. Schiet u wat te binnen? Meld uw bijdrage aan via www.badhotel.com/winnen en als uw inzending door de jury gekozen wordt wint u die heerlijk verzorgde Dag voor Twee! Doe het wel voor 31 januari 2012, dan sluit de inzendingtermijn.

Fijne feestdagen, tot de volgende keer!

Govert Janzen – 25 december 2011

 

Comments are closed.