Walchers weer, inspiratietour en thuis

Terwijl ik dit schrijf op de zaterdagochtend komt de regen even met bakken uit de lucht. Dat hebben we lang niet gehad! Hiermee neem ik u meteen mee in mijn eerste, altijd veel besproken, onderwerp in de regio: het weer ‘op’ Walcheren, zoals we dat hier zeggen. En dan met name dat het weer bij ons toch altijd nét wat vriendelijker is dan men ons vanuit Hilversum wil doen geloven. Talrijk zijn de dagen dat voor Zeeland een wolkje, al dan niet met twee of drie druppels, op de weerkaart wordt geplakt – terwijl het dan hier droog en al snel ook zonnig is! Daarom vorige maand met twee Walcherse collega’s met dezelfde belangen gesproken over de mogelijkheid om zelf met een eigen website met Walchers Weer naar buiten te komen. Een onafhankelijke weerman uit Zeeland bereid gevonden en met z’n vieren werken we aan een beproefd en betrouwbaar model voor toeristen die er even uit willen en het graag droog willen houden. Daarvoor kunnen ze bij ons terecht. In januari presenteren we het concept aan een twintigtal collega’s en als men meedoet gaan we in het voorjaar ‘live’. U hoort er nog van!

Deze week gaat het Badhotel management team een tweetal dagen op inspiratietour naar Amsterdam. We bezoeken acht bijzondere hotels en een restaurant, althans dat vinden zij (en wij). Het zijn bedrijven die een heel eigen keuze maken in hun benadering van gasten en hun service: een duidelijk beeld, met respect voor elkaar, interesse in de gast, zelf verantwoording nemen en oog voor detail hebben. Waarden die wij ook uitdragen en die u bij ons zult herkennen. Ik ben benieuwd naar de realiteit en hoop dat wij er van op te kunnen steken. Onze vorige ‘tour’ was een dag niet-alledaagse Rotterdamse hotels en restaurants bezoeken, en ik denk er nog regelmatig terug als we in het Badhotel onze zaken bespreken. Volg ons en onze ervaringen de komende dagen via Twitter en Facebook.

Velen van u kennen mij nog niet, als beloofd een kleine introspectie in trefwoorden: bouwjaar 1965 (tevens slechtste wijnjaar van de eeuw), wieg en jonge jaren in Son bij Eindhoven, vier jaar middelbare (kost-)school in Roermond, toen hogere hotelschool Den Haag. Eerste baan bij Holiday Inn Leiden, via sales bij Novotel Nederland en Inter.Continental Luxemburg in 1993 in Moskou beland. Daar met veel plezier bij Kempinski gewerkt en mijn huidige vrouw Tanja tegengekomen. In 1999 samen terug naar NL en zeven jaar bij Bilderberg hotels gewerkt. Veel geleerd en in juli 2007 de stap naar Domburg en het Badhotel gemaakt. We wonen in het centrum van Middelburg, geen kinderen, wel twee honden (yorkies, een pup – zie foto) en een huispoes. Ik heb het oprecht naar mijn zin in Zeeland; ik zeg graag tegen bezoekers en gasten dat ‘ik elke dag leuker vind dan de vorige’ - en dat al weer vier jaar lang. Het aardige is dat onze gasten altijd voor hun plezier naar Domburg komen, zelfs als ze een zakelijke bijeenkomst bij ons hebben. Zo wordt onze ‘verre’ kustlokatie een bijzonder voordeel: de reis wordt bewust gepland en men heeft er altijd zin in. Ik wens u een mooie decembermaand toe, graag tot de volgende keer!

Govert Janzen

 

Comments are closed.