De kop is er weer af, en hoe!

Veel gebeurd de laatste dagen: onze 2e plaats bij de prijsuitreiking van Leerbedrijf van het Jaar 2012, het bijzonder geslaagde ‘muzikale’ personeelsfeest, tien dagen hotel dicht en nu verjaardagsweekend. Als ik de afgelopen week de laatste ‘beste wensen’ uitwisselde deed ik dat met het gevoel dat de jaarwisseling al weer een hele poos geleden was!

Op Facebookpagina’s van vele collega’s is al verbaal en visueel verslag gedaan over de eerste twee zaken. De treintrip naar de Horecava in het Amsterdamse RAI-gebouw was op zich al een gebeurtenis, echter de ontvangst en het programma ter plaatse overtrof mijn verwachtingen. De wedstrijdcommissie bracht – letterlijk en figuurlijk bij monde van jurylid Gregor Bak – een prachtige ode aan het Badhotel ten gehore (zie eerste foto), met de juiste toon en blijk gevend van een goed inzicht in onze aanpak door leermeesters en voor leerlingen, en vice versa natuurlijk. Complimenten aan Kenwerk, de medefinalisten en last but not least alle betrokken en aanwezige Badhotello’s.

De volgende dag door naar ons personeelsfeest: allen verkleed als muziekartiest, in de bus, naar strandrestaurant Perry op Schouwen-Duiveland. Hilariteit om geslaagde vermommingen, gedurfde outfits en onverwachte talenten die boven kwamen drijven. Goed gegeten en door de jeugd en wat oudere jeugd gedanst en gefeest. Uiteindelijk mocht Amy ‘Hananja’ Winehouse met de prijs als best verklede artiest naar huis. Ook hier complimenten aan de organiserende collega’s Nanda, Agnes, Petra, Marloes, Hanneke en Theo. A party job well done!

De komende weken worden alle hotelkamers, suites en gangen van eerste etage onder handen genomen. Hoewel pas twee jaar  in gebruik, zijn de gebruikssporen al goed zichtbaar. In Elsevier magazine las ik een aantal maanden terug een interview met Tom Krooswijk, directeur van het gerenoveerde Hotel de l’Europe. Zijn opmerking dat “hotels geld aan onderhoud vreten” begrijp ik nu zelf ook goed. Je hebt de ene herstelklus net af en de volgende dient zich al weer aan…

De aanmeldingen voor een nieuwe naam voor ons Vitaalinstituut komen binnen. Afgelopen week hebben we in Domburg huis-aan-huis de wedstrijdkaart uitgedeeld. Met nog 10 dagen te gaan ben ik vol vertrouwen dat een geschikte naam tussen de inzendigen zit. Heeft u nog niet zelf gereageerd, doe dat deze maand alsnog via www.badhotel.com/winnen.

Morgen verjaardagslunch (47 alweer) met Tanja en mijn ouders in de buurt van Antwerpen, gezellig bijpraten en plannen maken voor een weekje vakantie met z’n vieren in februari. Wat wordt het: vliegen naar Florence of met de auto naar de Elzas? Fijn om zo samen te kunnen genieten.

Komende week in een commissie bijpraten op de Hogeschool Zeeland over de voortgang van de HBO-opleiding Vitaliteit & Toerisme, deelnemen aan het Politiek Café van de Veerse PvdA/GroenLinks over uitbreiding van de golfbaan, met de MT-ers de fotoreportage van Amsterdam bekijken en onze beloofde 2012 acties voor 3FM Serious Request vorm en inhoud geven.

Kortom, het jaar opent weer met een knal en de basis is gelegd: er wordt volop gereserveerd (en weer meer dan zelfde tijd vorig jaar!), veel tevreden gasten in het hotel en gemotiveerde collega’s voor twenty-twelve! De belofte om wat meer over Bad Domburg te schrijven blijft staan voor de volgende editie.

Govert Janzen – 21 januari 2012

 

Comments are closed.