Een nieuwe start

De jaarwisseling ligt al weer ruim een week achter ons en alle medewerkers en ik kunnen terugkijken op een zeer succesvol 2011. De resultaten van dat hoteljaar zijn erg goed te noemen: bezetting, omzet, kosten en rendement allemaal dik in orde en boven de gestelde doelen. Maar dit goede nieuws is ook alweer oud nieuws, de teller staat immers weer op nul en we kijken reikhalzend uit naar de twaalf maanden van 2012. Hoewel veel media somber zijn over de economische toestand in Nederland en Europa, verwachten we in Domburg desondanks toch weer een mooi toeristisch jaar te krijgen – als het weer ook wat meewerkt.

De eerste stormachtige week van het nieuwe jaar had nog een aardig neveneffect. Dagelijks kwamen gasten, zelfs uit Duitsland, spontaan aanrijden voor een verblijf in het Badhotel. Onze nieuwsgierigheid naar deze vele walk-ins (jargon voor gasten zonder reservering vooraf) werd beantwoord met de reactie: “We komen voor de storm, dit willen we aan de kust meemaken!”

Deze en volgende week zijn we in het Badhotel druk met onderhoudswerkzaamheden en een paar bouwkundige aanpassingen (zie foto’s met o.a. collega’s Philip en Christian). Tien dagen geen gasten in het hotel biedt de kans om alle technische systemen eens goed onder de loep te nemen. Verder krijgen alle toiletgroepen op de begane grond een opknapbeurt. Op de hotelkamers werken we aan de laatste eisen van de brandweer om het hotel aan de nieuwste veiligheidseisen te laten voldoen. Ik erken het belang daarvan, maar als je je realiseert wat dit allemaal kost…

Ook bouwen we deze dagen ons eigen weerstation in het Badhotel, zodat gasten elk moment en in detail geïnformeerd worden over de Domburgse zon, wind en water – van eb en vloed tijden tot gevoelstemperaturen. Het station vertaalt de waarnemeningen naar een website, die in het hotel bij de entree op een scherm komt maar ook thuis te bekijken is. Het weerstation is de voorloper van het grotere project ‘Walchers weerbericht’. Op 30 januari presenteren we dit concept aan bijna dertig ondernemers en instanties uit de regio. De eerste reacties van genodigden zijn overwegend positief! Voor alle ‘weer’-belangstellenden: vanaf 17 januari gaan we live met ons weerstation: weer.badhotel.com

Morgen vernemen we op de Horecava in Amsterdam of we de winnaar zijn van de landelijke wedstrijd ‘Leerbedrijf van het Jaar 2012′. Reuze spannenend, we gaan met een team van 17 man/vrouw er naar toe. Zou het niet fantastisch zijn als wij met de eer gaan strijken? Reken maar dat we het kenbaar maken als we rond de klok van een horen of we het zijn geworden.

In mijn volgende blog vertel ik graag wat over Bad Domburg, het ambitieuze plan van de gemeente Veere om de officiële badstatus te verwerven, en onze eigen plannen die we hierop willen afstemmen. Tot de volgende keer!

Govert Janzen – 11 januari 2012

Comments are closed.