Carnavalsweek

Terug van een weekje voorjaar opsnuiven in Andalusië, en daarmee even afstand genomen van de dagelijkse gang van zaken in Domburg. In Granada en Sevilla hebben we in viersterrenhotels overnacht en dan ga je toch de vergelijking aan. Mooie gebouwen met warme kleurstellingen, exotische moorse invloeden in de vorm van patio’s en fonteinen, klassieke en historische materialen te over. Prachtig allemaal, maar ik heb ook ongeïnteresseerde medewerkers mogen ervaren, zonder aandacht voor extra wensen van een gast. Het verschilde wel per hotel, waarmee ik aangeef dat een gast een goed gevoel meegeven niets extra’s hoeft te kosten. Wel ‘kost’ het betrokkenheid, tijd en moeite. Doorlopend instrueren en trainen, zelf het voorbeeld geven, collega’s inspireren en motiveren door in je eigen product te geloven. Dat doen we volop in het Badhotel en de terugkeer op de werkvloer tussen de collega’s gaf weer een welkom thuisgevoel!

Afgelopen week heeft het Badhotel Milieu Team (BMT) het 2012 Green Key certificaat mogen ophalen. Weer goud! We doen het voor een beter milieu maar ook goed om vast te stellen dat we de jaarlijkse energiekosten goed naar beneden kunnen sturen. Sinds 2008 al met ruim 40%, kom daar maar eens om. Collega’s Edwin, Nico (op foto) en Kees, blijf zoeken naar kansen om afvalproductie en energieverbruik nog beheersbaarder te maken.

Komende week monteren we in alle conferentieruimten nieuwe shutters ter vervanging van de bestaande jaloeziën. Dit draagt verder bij aan de uitstraling van de zalen, maar ook aan het comfort. De gasten kunnen zelf snel verduisteren of via de terrasdeuren even buiten een frisse neus in de voor- of achtertuin halen. In de keuken van Grand Café ’1866′ monteren we een nieuwe afzuiginstallatie, vooruitlopend op de keukenrenovatieproject van komende winter. Daarmee profiteren we deze zomer alvast van een betere werkomgeving voor de koks én minder geuroverlast in het grand café zelf. De chef liet me ook zijn eerste tekening zien van de nieuwe inrichting van de  grote keuken. Een open keuken, met mogelijkheid tot live cooking (voor o.a. warme eigerechten) tijdens het ontbijt. Naast de technische inrichting van de keuken kunnen we nu ook gaan rekenen en tekenen aan het ontbijtbuffetmeubel, de servicebar en algehele sfeer van het restaurant.

Dit weekend is Carnavalsweekend in het Badhotel. Niet met optocht en feesten, maar als een eerste graadmeter voor de bezetting van het komende seizoen. Met genoegen stellen we opnieuw vast dat het Badhotel wél volgeboekt is. Een rondje over het parkeerterrein laat zien dat we louter Duitse – carnaval ontvluchtende – gasten hebben. Als ik de aantallen duurdere Mercedessen, BMW’s en Audi’s tel vormt dat het beste bewijs dat de economie net over de grens nog heel behoorlijk draait. En dat Duitsers nog altijd graag naar Domburg en het Badhotel komen.

Ik sluit af met alle lezers die mij melden dat ze het blog waarderen te bedanken. Het doet mij goed dat het kennelijk gewaardeerd wordt, en dat motiveert mij weer om er mee door te gaan. Graag tot de volgende keer!

Govert Janzen – 18 februari 2012

Comments are closed.