Er gaat ook wel eens iets niet goed!

Na een druk carnavalsweekend verkeerde het Badhotel de afgelopen dagen in relatieve rust. Een aantal langblijvers waren er, en twee zakelijke bijeenkomsten. Zodoende konden we druk met ons zelf zijn, of liever gezegd: de aanleg van de nieuwe afzuiginstallatie in de keuken van Grand Café ’1866′. Tjonge, tjonge, wat een project is dat geworden…

Het begon met de voorbeschouwing afgelopen maandag. Tijdens de eerste inspectie is er kennelijk te snel geoordeeld, met als gevolg dat er veel meer werk verricht moest worden dan gepland. Het halve plafond in de de zalen werd gedemonteerd, alle zijsteunen dienden verwijderd te worden en er moesten ook grotere verbindingsgaten gemaakt worden. Gelukkig nog net geen bouwkundige aanpassingen! De leverancier heeft drie dagen staan sleutelen om alles toch nog zoveel mogelijk passend te krijgen en wij mochten afgelopen vrijdag de zaak dichtmaken en opruimen. Het is op tijd af, echter we zijn (nog) niet tevreden over de geluidsoverlast binnen en het aanvoerrooster buiten – dit muisje krijgt nog een staartje. Aan de andere kant is het monteren van de shutters vlekkeloos verlopen. De conferentiezalen zijn er van opgeknapt, en ook de bibliotheek ziet er zo weer spic and span uit. Theo en Philip, dank voor jullie inzet en geniet van de welverdiende fles La Tour de By!

Een ander hoofdbreken is de sinds een paar maanden slechtere ontvangst van het GSM-signaal in het hotel. Door een nog onbekende invloed van buitenaf valt het signaal op sommige plekken in het hotel tijdelijk weg. Ik heb KPN maanden geleden gevraagd om een analyse te verrichten – dat hebben ze na lang vragen dan eindelijk gedaan. ‘Ja, het is wel slecht, meneer’ – was hun oordeel. Dat hadden wij ook al vastgesteld. De oplossing werd geboden in de vorm van een offerte voor plaatsen van nieuwe buitenmast en binnenversterker voor een luttele drieendertigduizend euro. Help! Nu eerst maar op zoek naar de boosdoener en hen aansprakelijk stellen voor de ontstane situatie. Ondertussen zitten onze gasten (en wij) met de problematiek en een oplossing op korte termijn is nog niet in zicht.

Maandag ga ik even naar de gevangenis. Geen zorg, het is een bedrijfsbezoek met de Rotary Club. Als ze me maar weer eruit laten! Woensdag bezoeken we Wolter & Dros met ons nieuwe onderhoudsteam; we leren de mensen van de storingscentrale kennen en krijgen inzicht in ons gebouwbeheersysteem. Doel is om storingen ook zelf te kunnen beoordelen op urgentie en actie. Ik denk dat het een leerzame middag kan worden. Donderdag gaan we verder met de ontwikkeling van onze wellness- en vitaliteitsplannen. De naam voor het vitaalinstituut maken we dan ook bekend!

Komend weekend staat in het teken van D.R.I.V.E., ons interne kwaliteitsprogramma. Zondagmiddag presenteren de supervisors hun 2.0 versie en ondergetekende staat, in uniform, met hand- en spandiensten ter beschikking. Foto’s volgen. Zo is de week weer gevuld en bericht ik u binnenkort graag weer verder. Geniet – net als onze gasten – van een zonnig weekend!

Govert Janzen – 25 februari 2012

Comments are closed.