Sneeuw…pret voor tien

Een volle week achter de rug. Eindcontrole van de brandweer op de vorige maand aangebrachte brandmanchetten rondom de aircoleidingen en brandrozetten in de badkamer. Bij dit laatste hebben we na achttien jaar ook de badkamer luchtafzuiging schoongemaakt, dat was niet overbodig… Verder weer een preventieve kwartaalronde gehouden met alle duty managers. We lopen dan altijd veel technische probleemkansen door, o.a. hoe je een vastgelopen gastenlift laat zakken. Je hoopt het nooit mee te maken maar als het gebeurt is het wel handig dat je snel kunt reageren en mensen gerust stelt en bevrijdt.

Maandag was de eerder besproken bijeenkomst voor het Walchers weerbericht. Een goede presentatie van weerman Eric Chavanu en na afloop mixed feelings: er is veel enthousiasme voor het onderwerp, het leeft heel duidelijk. Aan de andere kans was de opkomst wat tegenvallend, jammer. Uit de presentatie is naar voren gekomen dat we breder dan Walcheren alleen moeten kijken en werken. Dit biedt ook weer kansen: meer ondernemers kunnen aansluiten en provinciale ondersteuning wordt mogelijk. We pakken met dit idee door!

Donderdag eerste werkoverleg voor ons wellness- en vitaliteitsprogramma met Marlies. Onze huidige situatie getoetst op de ‘eisen’ van Duitse wellnesshotels. Er valt voor ons in faciliteiten en service nog veel te winnen. Deze leidraad zal van waarde zijn bij het bepalen van ons nieuwe concept. Ook de inzendingen van de Vitaalinstituut prijsvraag aan de jury voorgelegd. Van ruim 50 (!) inzendingen is een shortlist van vijf namen overgebleven. Hieruit wordt de komende weken een keuze gemaakt. Alle deelnemers ook via deze weg veel dank voor hun enthousiasme en nog even geduld: de uitslag volgt in de loop van de maand februari.

Vrijdagochtend begon heel alledaags, tot rond na middaguur de eerste sneeuwvlokken vielen. Landelijk nieuws, alles en iedereen stond vast als ik de berichtgeving mocht geloven. Hier heerste rust en puur wintergevoel. Alle weekendgasten zijn gelukkig behouden aangekomen en maken nu zonnige zaterdagwandelingen door Domburg. Heerlijk genieten!

Een aantal foto’s uit de voortuin van begin (groen) en eind (wit) deze weekdagen, en van het dak af genomen. Het gebouw Résidence Wijngaerde – voormalig ‘t Groentje – van onze nieuwe buren begint goed vorm te krijgen. Van de 29 suites zijn er inmiddels 17 verkocht, zo liet opzichter Ruud Verdonk mij onlangs weten. Eind november of begin december worden de appartementen opgeleverd en mogelijk wordt Brasserie Domburg op de begane grond al eerder in gebruik genomen. Tenslotte zicht op zee over een besneeuwde achtertuin. Volgend weekend even geen bericht, tot over twee weken.

Govert Janzen – 4 februari 2012

 

Comments are closed.