Boeldag Rotary Club en sponsoring Zeeuws Archief

Als het volgend weekend net zulk heerlijk weer is als momenteel op Walcheren, zal het met de opkomst voor de 2e Boeldag van de Rotary Club Walcheren wel goed komen. Middels dit blog wil ik alle regionale lezers oproepen om zaterdagmiddag 31 maart a.s. vanaf 13.30 uur in Middelburg te komen kijken bij de veiling die de RCW organiseert. Vanuit onze club hoor ik dat er ruim 100 kavels ingebracht zijn, met een aantal prachtige hebbedingen ertussen: van leuke kitsch tot echte kunst, en van verwenarrangementen tot een rondvlucht boven Zeeland. Met uw komst draagt u bij aan een goed doel, de Stichting Dekat Dihati is er zeer bij gebaat! Surf even naar onze homepage www.rotaryclubwalcheren.nl voor de volledige boellijst, de locatie en het gekozen goede doel. Ik hoop u er te mogen ontmoeten.

Ondertussen vorderen onze voorbereidingen voor de nieuwe keukens flink. De technische keukentekeningen zijn bijna klaar en ik heb contact gehad met een bekende architect om ook de restaurantkant aan te pakken. Zonder – financiële – tegenvallers wordt het een fraai en goed resultaat, zo verwacht ik. Komende week gaat onze nieuwe voorjaarskaart in restaurant Zee&Land van start. Donderdag proeven en fotograferen, ik zal u de meesterwerkjes van het keukenteam binnenkort laten zien.

Dit weekend zijn veel suite-eigenaren op bezoek: morgen zijn de jaarlijkse vergaderingen van aandeelhouders en eigenaren. Het is leuk om hen met dit mooie weer in ‘ons’ Domburg te hebben – het hotel draait met een volle bezetting, en onze terrassen vanmiddag ook. Naast de jaarcijfers 2011 heb ik nog twee verrassingen in petto voor hen: een nieuw Badhotel fotoboek om de goede resultaten van het afgelopen jaar mee te vieren. En we vragen ze om mee te doen in ons 3FM Serious Request programma. Benieuwd naar hun reacties en deelname, komt vast goed!

Afgelopen dinsdag ben ik met Cesar Hulstaert, onze voorzitter van de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief op pad geweest om sponsoren en/of donateurs te werven. De eerste gesprekken verliepen heel positief, en dat is motiverend om verdere afspraken met Zeeuwse bedrijven aan te gaan. Een bedrijf kan aan de hand van een (sponsor)pakket zich verbinden aan het Zeeuws Archief, en daarmee naar zijn klanten, medewerkers en familie een gebaar maken. Het archief is nl. echt wat bijzonders! Het pand, het historische Van der Perrehuis aan het Hofplein, is al schitterend maar echt uniek is het in 2011 tot Unesco Werelderfgoed uitgeroepen  archief van de West-Indische Compagnie en de Middelburgse Commercie Compagnie. Zie www.zeeuwsarchief.nl voor meer informatie, uw bezoek en steun meer dan waard.

Tanja is deze weken in Moskou bij haar moeder; er staat een verhuizing naar een nieuw appartement op het programma. Deze dagen werken de dames zich door de russische bureaucratie heen, dat is geen lolletje. Ik ga er vanuit dat het uiteindelijk allemaal lukt, zoals zoveel zaken uiteindelijk daar toch net op tijd goed komen – weet ik uit ervaring. Thuis heb ik de zorg voor de twee yorkshire terriers en de poes, na het werk even dollen in het park is een leuke afleiding. Tot volgende keer!

Govert Janzen – 24 maart 2012

Comments are closed.