Van wifi tot werken

Ha, eindelijk kunnen onze gasten weer naar behoren gebruik maken van een goede wifi-verbinding in het hotel! Het systeem van de vorige provider was dusdanig traag geworden dat webmailen en internet surfen haast niet meer mogelijk was. Daarom hebben we eerder dit jaar besloten om over te stappen op een geheel eigen systeem welk een snelheid tot 100 Mbps levert. Ook dagelijkse inlogcodes en wachtwoorden behoren tot het verleden, een verademing. En uiteraard is deze service kostenloos voor alle Badhotelgasten!

Ook het Walchers Weer project krijgt een nieuwe impuls. Ditmaal roepen we de hulp in van de Hogeschool Zeeland in, in de vorm van een afstudeerproject. Daarbij wordt het door ons ontwikkelde model verder afgestemd op de behoeften van gebruikers (bezoekers) en aanbieders (bedrijven). De eerste indruk van Peter Kruizinga van de HZ is positief, en daarmee pakken we de draad op. Weerman Eric Chavanu en wij blijven overtuigd van het nut van deze service, nu het - collegiaal en politiek – draagvlak creëren.

Woensdag heb ik ons nieuwe afvalverwerkingscontract met Willem van Zalm (foto) van Afval Service Zeeland mogen tekenen. Met ingang van oktober gaan we nóg een stap verder in het scheiden van afval: restafval wordt gesorteerd naar keukenafval en overig afval. Daarmee kunnen we tot 90% van ons restafval een nieuwe bestemming in de veevoederindustrie geven! Ook wordt plastic verder gescheiden, de PET-flessen die we onze gasten in hun koelkastje op de kamer aanbieden worden straks apart aangeboden. Dat dit nieuwe proces financieel gunstiger uitpakt dan onze huidige systematiek is daarbij mooi meegenomen.

Dit weekend schrijft de Provinciale Zeeuwse Courant (de PZC) in hun maandelijkse ‘Werken’-katern over het horecavak. De gekozen invalshoek dat het zo mooie vak een slechte naam heeft. Door het ROC, hun studenten en collega bedrijven via korte interviews aan het woord te laten, nuanceert de krant het imago van werken in de Zeeuwse horeca. Onze receptie-supervisor Agnes Rhemrev is een van de geïnterviewden en zij zet haar beste beentje voor. “Als gasten een goed gevoel hebben, dan ik ben ik ook blij” zijn haar woorden. Ook de open dag (Open Hotel) van 12 mei in het Badhotel wordt aangekondigd. Tussen 14 en 16 uur zijn geïnteresseerde leerlingen en hun ouders welkom om te komen kijken, horen en proeven van wat een hotelbedrijf kan bieden aan carrièrekansen.

Buiten miezert het maar wat vandaag. Het Domburgse Oranjecomité heeft net een grote tent voor Koninginnedag 2012 opgetrokken. Maandag staat in het teken van kinderactiviteiten op het parkveld voor het Badhotel. Gelukkig is de weersverwachting goed en kunnen lokale jeugd en jonge hotelgasten genieten van een gezellige feestdag en muzikale feestavond. Met Koninginnedag luiden we officieus het seizoen weer in, en als het mooie weer aanhoudt wordt het opnieuw een heerlijke zomer in Zeeland!

Govert Janzen – 28 april 2012

Comments are closed.