Inspiratie uit Zuid-Limburg

Het begin van de afgelopen week stond in het teken van onze jaarlijkse strategie-sessie met het Management Team van het Badhotel. Met z’n achten twee dagen eropuit om de thema’s van dit jaar te bespreken: onze gewenste positionering, de status van de wellnessplannen en onze sterkten en kansen als leidend team.

Als lokatie hebben we gekozen voor Hotel Klein Zwitserland in Slenaken, Zuid-Limburg. Een prachtig familiebedrijf wat vorig jaar flink geïnvesteerd heeft in een uitbreiding van kamers en wellnessfaciliteiten. Zwembad met overloop, ruime perrons voor ligbedden, met waterbedden uitgeruste rustruimte, zoutelectrolyse i.p.v. chloorfilters, zonlichtverwarming van zwemwater, kwartsiet natuursteentegels en meer goed doordachte punten waaruit een professionele voorbereiding en aanpak blijkt. André Steinschuld is een vakman en inspiratiebron op dit gebied. Ook op culinair niveau heeft hij het goed voor elkaar, voor én achter de schermen. Dank voor een verblijf dat ons nog lang zal bijblijven!

Twee andere bedrijven die we in Limburg hebben bezocht hebben, gaven ons verder inzicht in de hotel-wellnessmaterie. Château St. Gerlach in Valkenburg-Houthem - internationaal vermaard - beschikt over een prachtig zwembad, onder klassieke architectuur gebouwd. Tegelijkertijd stelden we vast dat zij met een gelijke problematiek als bij ons te kampen hebben: soms overlast door (te) veel kinderen in het zwembad en beperkte capaciteit en routing ten aanzien van sauna en beauty. Naar we begrepen liggen ook daar plannen op tafel om deze faciliteiten anders in te gaan richten. ’s Avonds hebben we op het landgoed gedineerd in Bistrot de Liège – lekker, gezellig en sfeervol.

Op de terugreis hebben we gestopt bij Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken: het derde hotelbedrijf om ons voordeel mee te doen. Ook weer een superieur familiebedrijf, groots opgezet en van hoog niveau. De wellnessfaciliteiten in huidige vorm gaan al langere tijd mee, maar zien er nog goed uit. Ook hier weer de juiste accenten gelegd voor rust tijdens behandelingen, en met een beperkte capaciteit er iets moois van maken. Kinderen dienen zich aan speciale ochtend- en avonduren te houden zodat andere gasten in rust van zwembad en sauna gebruik kunnen maken. En ook hier plannen om verder te investeren in wellness. De aansluitende lunch was erg verzorgd en het mooie weer (zonnetje en bijna twintig graden…) deed de rest van het werk om ook hier weer lang aan terug te kunnen denken.

Al met al zijn we een aantal goede ervaringen rijker. Als team onderling, maar ook onze kijk op kansen voor de wellness- en vitaliteitsmarkt. We zijn gesterkt in ons gevoel dat we met het Badhotel de juiste strategie voor ogen hebben om het hotel nóg succesvoller te kunnen maken. Inmiddels is een architect op bezoek geweest en wachten we met spanning op zijn eerste schetsen en verdere ideeën. Uitbreiding naar achteren, of toch maar het dak op? Hoe dan ook, ons instituut Vitaal aan Zee staat een mooie toekomst te wachten. Vrolijk Pasen gewenst!

Govert Janzen – 7 april 2012

Comments are closed.