Vitaliteit en Schildersweek

De afgelopen week heb ik weer een aantal afspraken gehad die in het licht stonden van de uitbreiding van onze wellness faciliteiten begin 2014. Het begon met een gesprek met Bosman Tuinadvies, die ons mogelijk kunnen assisteren bij het ontwerpen en aanleggen van een wellnesspad door de achtertuin van het Badhotel. Daarbij denken we aan een  wandelroute waarbij we de zintuigen prikkelen met geuren, kleuren en (voeten)gevoel. Van traditionele Zeeuwse planten in elk seizoen tot strandzand en zoutwatervoetenbad. Een natuurvijver schijnt ook steeds meer gevraagd te worden. Daarnaast een aantal rustplaatsen om in je badjas heerlijk te ontspannen. Ideeën voldoende dus.

Ook is Bernard Meijelink, beleidsarcheoloog  Walcheren, langs geweest voor een wederzijdse kennismaking. Waarom er een archeoloog aan te pas komt? Het hotel ligt pal boven de oude Domburgse ringwal die uit de negende eeuw dateert. Echter, naar het zich laat aanzien kunnen wij onze werkzaamheden vrij van archeologisch bodemonderzoek doorgang laten vinden.

Donderdagmiddag heb ik op de Hogeschool Zeeland doorgebracht. Vanuit de opleiding Vitaliteit & Toerisme Management werd het symposium Zeeën van Kansen georganiseerd, gericht op mogelijkheden voor (Zeeuwse) wellness – voor en door studenten en het bedrijfsleven. Ik mocht deel uitmaken van een panel dat met de aanwezigen discussieerde over zaken als medisch wellnesstoerisme, doelgroepen, positionering en werkgelegenheid. Wellness is zo veel meer als een rondje sauna; onder vitaliteit kan een hele lifestyle begrepen worden. Door ontspanning en inspanning, van functioneel tot meotioneel. Aansluitend vonden workshops plaats over o.a. de financiële aspecten van wellnessexploitatie en de achtergrond van thalassotherapie. Al met al een goede en leerzame kans om met collega’s en belangstellenden de specifieke problematiek van dit sterk in opkomst zijnde vrijetijdssegment te belichten.

Sinds een goede twee weken profiteren we volop van onze nieuwe zonnehoek annex loungekuil op het zomerterras. We hebben het  terras van Grand Café ’1866′ uitgebreid zodat er langer in het directe zonlicht gelounged en gedineerd kan worden. Laat nu het zomerweer maar vast beginnen. Het zonnetje schijnt weer lekker, maar het is nog wat frisjes voor de tijd van het jaar. Gelukkig laten onze gasten zich daar niet door weerhouden en is de sfeer in Domburg en het Badhotel al volop ‘zomers’.

Vandaag is het de eerste dag van de jaarlijkse Schildersweek in Domburg. We bouwen dit weekend een aantal zalen om tot schildersatelier – de ezels werden zojuist per trekker bezorgd… Maandag en dinsdag worden voor de deelnemende kunstenaars workshops georganiseerd en maandagavond is het weer ‘Schilderscafé’ met live muziek. Het belooft weer een gezellige week te worden met op donderdag het toeristische hoogtepunt: de Domburgse Montmartredag!

Vanmiddag vond voor het eerst een zgn. ‘Open Hotel’ plaats in het Badhotel. In samenwerking met het ROC, de middelbare hotelschool  in Middelburg, presenteren vier bedrijven zich naar nieuwe studenten toe. In plaats van een bezoek aan het schoolgebouw kunnen leerlingen met hun ouders, famile en vrienden zich deze keer in stagebedrijven oriënteren op hun toekomstige werkomgeving. Stagiairs Laura en Yannick verzorgen de rondleidingen en Michel Schrier van het ROC vertelt over de vierjarige opleiding. Leuk initiatief en volop belangstelling.

Govert Janzen – 12 mei 2012

Comments are closed.