Voorjaarsdrukte en plannen maken

Blij dat de werkweek er na vandaag weer opzit. Het was druk, wat natuurlijk een goed teken is! Veel (Pinkster-)gasten in het hotel en ik heb veel afspraken gehad. Op de eerste plaats is het goed vast te stellen dat het weer sinds vele weken eindelijk eens meewerkt. We genieten van de zomerse sferen, en ons zomerterras is weer open voor buiten dineren. Terwijl ik dit schrijf kijk ik uit op onze achtertuin en zie families aan de picknicktafels zitten en kinderen van de speeltuin gebruik maken. Ruim de helft van onze 30 strandcabines is vandaag verhuurd. Dat is het Badhotel ten voeten uit!

Afgelopen dagen intern volop gesproken over onze wellness renovatieplannen; die krijgen met de eerste schetsen van de architect nu ook concreet vorm. Begrippen als droge en natte wellness gaan leven. We stoeien met vitaalbaden, saunabenamingen die ik nog niet eerder gehoord had en kansen om ons als Zeeuws kusthotel op vitaliteit te positioneren. Van het ene initiatief komt het andere. De puzzelstukjes waarmee we onze strategie en zgn. ‘hotel-DNA’ een duidelijk eigen profiel geven passen steeds beter in elkaar. Hoewel het nog anderhalf jaar duurt, staat in onze ogen het vitaalinstituut er al – met wellnesstuin en parkeertuin.

Doel is om begin juli alle documenten compleet te hebben zodat daarmee het dossier samen te stellen is om de bouwaanvraag bij de gemeente Veere in te dienen. Van de zijde van de gemeente wordt vooralsnog alle medewerking verleend om de plannen te verwezenlijken. Inmiddels ook gesproken met de archeoloog, de stedenbouwkundige en een tuinadviseur. Van de tuin willen we ook wat bijzonders maken. Gasten kunnen straks ook buiten wellnessen, waarbij Zeeuwse  invloeden, Kneipp elementen maar ook lekker onstpannen hand in hand gaan. De huidige achtertuin zal er in uitstraling erg op vooruitgaan,  en vooral die rust uitstralen die past bij de omgeving.

Ook het parkeerterrein willen we verbeteren: met behoud van capaciteit wat compacter maken, deels verleggen en waar mogelijk iets verdiepen. Auto’s staan dan meer uit het zicht voor de omwonenden en langslopende badgasten. Geeft ook minder geluidsoverlast voor onze buren en hotelgasten. Ook de milieustraat brengen we elders onder. Nu staat deze nog pontificaal op het parkeerterrein. De toekomstige kleinere containers willen we meer uit het zicht hebben, en op een plek die beter bereikbaar is.

Als team draaien we met ingang van deze maand weer in de hoogste versnelling. Behoorlijk wat nieuwe collega’s aan boord die we deze weken wegwijs maken in de wereld van het Badhotel en onze badgasten. Met de zomer voor de deur is nu de tijd om hen te trainen op onze kwaliteit en diensten. Allen nogmaals van harte welkom! Ik heb het vertrouwen dat 2012 opnieuw een goed seizoen zal worden voor ons, ondanks alle boze economische berichten uit de media. En als ik dan hoor dat andere logiesbedrijven in Zeeland – en daarbuiten – het dit hierdoor jaar een stuk lastiger hebben, is dat voor ons de motivatie om ons uiterste best te blijven doen en nu en straks te blijven investeren in onze toekomst!

Govert Janzen – 26 mei 2012

Comments are closed.