De zomer komt!

Althans, als ik op de hotelkalender kijk. Naar buiten kijken is vaak nog net wat anders… De weekbezetting begin weer hoogseizoentrekjes te krijgen en zodra de zon maar even schijnt – en dat is hier gelukkig toch nog net wat vaker dan de NOS of RTL ons wil doen geloven – loopt het terras meteen vol. Met fris geplantte begonia’s ter opfleuring is het weer heerlijk toeven in Grand Café ’1866′ en restaurant Zee&Land. Binnenkort komt de ‘plat de fruits de mer’ weer op de kaart en dat zal best smaken in combinatie met de sprankelende 2011 Pinot Gris van De Kleine Schorre.

Had ik al verteld dat vijf studenten van de Hogeschool Zeeland, de opleiding Toerisme & Vitaliteitsmanagement een onderzoek onder onze gasten en klanten hebben gehouden? Welnu, vorige week werd in Vlissingen de uitkomst van het onderzoek gepresenteerd. Ruim 130 personen zijn in detail gevraagd over onze wellnessambities en konden hun specifieke wensen aangeven. De uitkomst, o.a.: een derde van de ondervraagden gaf aan dat modernisering en uitbreiding zeer gewenst was, een derde vindt de huidige faciliteiten nog net kunnen en een derde had geen mening. Het betrekken van de achtertuin als wellnesstuin werd door bijn zeventig procent begroet als zeer welkom. Het (cosmetisch) opknappen van het zwembad werd als zeer noodzakelijk beschouwd. Veel belang wordt gehecht aan rustruimte en ruimte om wat te kunnen drinken en eten. Gaan we doen!

Zaterdag had ik weer een WIB-sessie met acht nieuwe Badhotello’s: nieuwe collega’s die de afgelopen weken zijn begonnen. WIB staat voor Welkom in (het) Badhotel, voor mij de kans onze nieuwe medewerkers eens wat beter te leren kennen en vice versa. Naast een voorstelrondje vertel ik altijd aan de hand van trefwoorden wat onze ambitie is (het beste hotel van Zeeland te zijn – of worden), licht ik ons D.R.I.V.E. programma toe en na de highlights van de huisregels van commentaar te voorzien is de rondleiding door het hotel de afsluiting van de middag. Elke keer weer vind ik het erg leuk om een paar uur met de verse lichting van gedachten te wisselen over het vak en hun inzet.

Afgelopen donderdag werd de nieuwe zomerkaart van restaurant Zee&Land bekeken en geproefd. Marco, Joris en hun team hebben er weer wat moois van gemaakt! Deze keer zal ik de gerechten niet noemen, wel verwijs ik u graag naar onze website waar onder het kopje Restaurant & Bar de nieuwe zomerkaart in al haar glorie te bekijken is. Wel een fotootje van onze fijnproevers, als ook een letterlijk plaatje van een dessert.

Zomaar een gedachte, inhakend op de culinaire invalshoek van hierboven: vorige week was ik in Düsseldorf om Tanja naar het vliegveld te brengen. De avond ervoor hebben we gegeten in het restaurant Fischküche in de binnenstad. Niet voor de eerste keer, en ik noem het ook hier maar eens omdat de formule mij zo aanspreekt. Superverse vis, fatsoenlijke prijzen en een interieur om je vingers bij af te likken. De twee foto’s hierodner spreken voor zich, dit zou ook een erg leuk concept zijn voor een restaurant in Domburg, of elders aan de kust. Voor het Badhotel is het een stap te ver, wij moeten ons avondrestaurant ook gebruiken voor onze ontbijtgasten en dit is niet praktisch. Maar wel mooi!

Als de zomer komt, beginnen ook de vakanties. Vanaf hier wens ik alle collega’s die vanaf komende week nog even op vakantie gaan een hele fijne tijd met hun familie toe. Ook bedank ik onze zes ROC stagiairs Rosanne, Yannick, Laura, Jesse, Günes en Remco voor hun inzet tijdens het afgelopen semester. Fijn dat jullie allemaal geslaagd zijn! De lezers van dit blogje wens ik ook een mooie zomer toe – de zon komt toch nog naar Nederland, je zult het zien.

Govert Janzen – 23 juni 2012

Comments are closed.