Weekje weg, weekje terug

Na de Pinksterdagen heb ik mijn bureau opgeruimd en zijn Tanja en ik een paar dagen weg geweest, zoals dat heet. Vanuit Middelburg zit je zo in Noord-Frankrijk en de Côte d’Opale – klinkt exotischer dan het is - is dan een aardig reisdoel om de gedachten te verzetten.  Het weer zat gelukkig lekker mee en de door ons bezochte restaurants met een Bib Gourmand in departement 62 waren prima; zo werd een bezoek aan Calais de moeite waard! Op de terugweg zijn we nog even in het Belgische Ieper gestopt, wat een sfeervolle binnenstad. Tip voor een apart bezoek later dit jaar, met elke avond de ‘Last Post’ zoals ik begreep. In het weekend zijn vrienden op bezoek geweest die ik vele (teveel!) jaren niet meer gezien heb. Ook dat was ‘quality time’ en zo werd het weekje weg een mooie week met louter goede indrukken.

Weer terug op Walcheren stond de maandagavond met de Rotaryclub (foto links) in het teken van een bezoek aan De Zeeuwse Tong. In Colijnsplaat werkt de gelijknamige stichting aan het kweken van zeetong ‘op het land’. Pootviskweek uit de Nederlandse Delta wordt eerst in een hatcherie opgekweekt (<1 gram) en gaat dan via de nurserie (1- 50 gram) door naar de zgn. grow-out bassins alwaar de tong binnen één seizoen (mrt-nov) het gewicht van 350 gram bereikt en daarmee marktrijp voor de restaurants is. Naast tong wordt ook de Zeeuwse tapijtschelp, beter bekend als vongole door de Italiaanse pasta, gekweekt. De belangstelling van de regionale restauranteurs is inmiddels zo groot dat alle volwassen tong een weg naar de tafels vindt. Hopelijk slaat het pionierswerk aan en zullen boeren willen investeren in dit nieuwe zee-land concept!

Woensdag op en neer naar Berg en Dal voor de jaarlijkse Hampshire licentievergadering. De aanwezige hoteliers, waaronder ikzelf, werden bijgepraat over de acties van de hotelgroep op gebied van sales, marketing en distributie zoals dat in ons jargon heet. Hoogtepunt van de dag was de lezing van Michael Levie, CEO en oprichter van CitizenM hotels, over zijn filosofie en concept van zijn hotels. Laat ik het modewoord passie vermijden, echter iedereen hing aan zijn lippen om te horen en zien hoe je het ook kunt doen als je zelf ontwikkelt en met je team verwezenlijkt. Een prachtige aanpak; als ik de volgende keer moet overnachten in de buurt van een van zijn hotels ga ik dat zeker daar beleven.

Sinds een week bieden we de Badhotel medewerkers een gezonde lunch aan in onze kantine. Chef Marco heeft alle items eens onder zijn vitaliteitsloep gehouden en we genieten tijdens deze twee testweken van o.a. dubbeldonker brood, biologische yoghurt en kwark, Schellach boerenkazen, verse salade en nog meer goede en gezonde zaken. Met de gedachte dat gezonde medewerkers (op de foto genieten Anja en Mario alvast!) ook gezond moeten kunnen eten op hun werk, heb ik er vertrouwen in dat deze aanpak een blijvertje kan worden. En gelukkig – of niet – staat er ook voor de snelle namiddagtrek een cup-a-soup molentje in de hoek.

Vanochtend de Hampshire estafettefietsers Hans en Astrid weer uitgezwaaid. Gisteren zijn zij, uit een team van elf fietsparen, letterlijk  uit Brugge komen aanfietsen bij ons. Vandaag weer door naar Antwerpen, 100 kilometer trappen om de groep bekendheid als mee te geven als bij uitstek geschikte hotels voor een heerlijke korte fietstvakantie. Via social media kunt u op de hoogte blijven van hun vorderingen, zoek ze maar eens op.

Govert Janzen – 9 juni 2012

Comments are closed.