Zomergasten

Ze zijn er weer: onze zomergasten, in alle kleuren en geuren. Met name de families die al jaren eind juli/begin augustus in Domburg en het Badhotel neerstrijken. Het is een gezellig komen en gaan, de hele dag door. Na de eerste week met heerlijk strandweer zit de sfeer er weer goed en als vanouds in. We verwelkomen in het bijzonder de gasten en bezoekers van Sociëteit Luctor et Emergo, die wekelijks hun traditionele kinderbal, de ledenborrels en diverse activiteiten rondom het Badhotel organiseren. Fijn dat jullie er weer allemaal zijn!

Nog meer goed nieuws. We kunnen onze keukenrenovatieplannen definitief maken. In januari 2013 zal het Badhotel drie weken sluiten om plaats te maken voor de nieuwe keukens in restaurant Zee&Land en achter Grand Café ’1866′. Ja, in het restaurant want er komt een zgn. open keuken. Gasten die de lobby en het restaurant inlopen worden direct geconfronteerd met de koks en hun bezigheden. Sita en Han bereiden tijdens het ontbijt volgend jaar à la minute de eiergerechten; meer keuze en meer smaak. Marco, Joris en team staan ‘s avonds in het zicht te werken aan de specials van onze kaarten. Streekgebonden ingrediënten, biologische producten en veel vegetarische items blijven onveranderd op de kaart staan. 

Dat is nog niet alles: ook restaurant Zee&Land ondergaat een complete metamorfose! De hele lay-out, routing en service structuur gaat op de schop als we toch al op slopershoogte met de keuken zijn. De nieuwe uitstraling zal meer aansluiten op de look & feel van het grand café, maar dan wat chiquer. Het succes dat we daar hebben bewerkstelligd krijgt voor ons en onze gasten zo een passend vervolg. Extra aandacht gaat uit naar de wijk bij binnenkomst direct links, de ontvangstruimte en de nieuwe ‘servicebar’. Ook het ontbijtbuffet wordt opnieuw opgemaakt, denk daarbij op de aanpak van de La Place restaurants (free flow systeem in ons jargon). Medewerkers kunnen vanaf deze week kennis maken met de schetsen van de architecten, en onze gasten informeren we vanaf september.  

Ook de wellnessplannen zijn weer een paar stappen verder. Een discussieronde van afgelopen woensdag tussen de drie binnen-, buiten en tuinarchitecten gaat leiden tot een bijzonder concept in januari 2014. Het is nog te vroeg om foto-impressies te laten zien, maar de combinatie van Zeeuwse behandelingen en elementen, een elegante en natuurlijke bouw en een Zeeuwse landschapstuin worden behoorlijk revolutionair. Voor het einde van het jaar willen we alle formele stappen ten behoeve van de vergunningen rond hebben. Dat zal nog een hele kluif worden, echter we zijn vol vertrouwen dat onze visie naadloos aansluit bij de Domburgse ambitie voor de badstatus.

Met bovenstaande zaken heb ik mijn juli-agenda grotendeels gevuld. Goed om vast te stellen dat het hoogseizoen dan eindelijk toch is begonnen, en dat de bezetting voor de maanden juli en augustus nu snel weer in de groene zone komt. Dat was wel even spannend met al die regenaan het begin van deze maand. Het voelt ook goed om met z’n allen volle kracht vooruit te gaan, en we zijn ervan overtuigd dat onze investeringen bijdragen aan ons succes. De economie is weliswaar een niet te beïnvloeden factor, maar onze faciliteiten en service zijn dat wel en daarmee gaan wij voor onze eigen Olympische gouden medaille!

Govert Janzen – 28 juli 2012

 

 

Comments are closed.