31 december 2012

Beste lezers, lieve lezeressen,

31 december is aangebroken: we zijn er nog allemaal, de winter is formeel aangebroken, en we sluiten het jaar af. Gelukkig, gezellig en zo gezond als mogelijk. Ook de kerstdagen van 2012 hebben we gehad, vanavond de jaarwisseling naar 2013 en dan staan onze tellers weer op nul. Om er wéér driehonderdvijfenz estig nieuwe en mooie dagen van te maken. Ook met u, de volgers van dit blog, door wie ik me elke keer laat verrassen als ik hoor wie er altijd heel trouw meeleest… Laat ik daarom maar eens beginnen met – als de aanhef het al aangeeft – jullie hartelijk te danken voor alle medewerking van dit jaar. Of dat nu inzet of omzet is, ik waardeer het zeer; en zo rijgen we wéér een pareltje van een jaar aan onze Badhotelketting.

De laatste twee weken waren enerverend: vrijdag de 21e onze traditionele kerstborrel met alle medewerkers, de avond daarvooer 200 leerlingen van basisschool De Golfslag met ouders op bezoek, die maandag een benefietdiner met onze leveranciers en dat alles in het teken van onze Serious Request deelname. Je kwam dit goede doel heel terecht inmiddels overal tegen, en het doet mij dan weer goed dat wij er al een heel jaar mee bezig zijn geweest – en niet last minute op de bandwagon springen zoals zovelen.  We sloten onze inspanningen voor Serious Request gisteren af met een voor ons geweldige opbrengst van € 5.000,- die onze Günes in Enschede heeft overhandigd. Heeft u haar gezien op internet of tv?

Het nieuwe jaar opent al snel heel spannend voor ons. Met minder dan een week te gaan kunnen we niet wachten om de renovatie van restaurant Zee&Land aan te pakken en de keukens geheel te vernieuwen. Op zondag 6 januari zwaaien we de laatste gasten uit en die middag staat de aannemer al klaar om de keukenmuur eruit te breken. Twee dagen sjouwen en slopen maakt de weg vrij om op woensdag 9 januari als eerste de nieuwe keukens te gaan plaatsen. Zitten die er eind van de week in, dan maken we de muur deels weer dicht – het wordt tenslotte een ‘open keuken’ met een kijkgat van vier meter breed – en beginnen we het restaurant opnieuw in te richten.

 De komende weken zullen voorbij vliegen en voor we het allemaal weten is het 25 januari en gaat het Badhotel weer open voor het nieuwe seizoen. En in dat seizoen komen we met een aantal nieuwigheden! Op zondag 17 februari is de Open Dag de eerste lighlight van het vroege voorjaar. Net als drie jaar geleden nodigen we alle omwonenden en geïnteresseerden uit om een kijkje te komen nemen. Natuurlijk naar het nieuwe restaurant en de keuken, maar ook omdat we zovaak horen dat men het zo leuk vindt om een keer in het Badhotel te kunnen kijken. Wij vinden dat heel vanzelfsprekend, en hebben zo een mooie kans om dat te organiseren. In april lanceren we onze eerste themaweek in Zee&Land waarin we het menu in het teken van het Zeeuwse voorjaar zetten! En tenslotte trappen we ook nog af met een Family B(r)unch op de eerste zondag van elke maand. Meer informatie komt, dus blijf dit blog volgen in 2013…

Ook hebben we ons ingeschreven voor een vakwedstrijd: “Het Schoonste Hotel van Nederland 2013″. In samenspraak met twee partners, Hotelsource en Blycolin, gaan we ervoor om deze jaarlijkse wedstrijd te winnen! Eerst moeten we ons kwalificeren; dat gebeurt door een driekoppige jury. Eind januari horen we of we door zijn naar de volgende ronde en in februari bezocht worden door de jury ter verdere beoordeling. Dus na 25 januari gaan we alles op alles zetten en zullen we binnen en buiten poetsen tot alles glimt van genoegen!

Sluit ik dit jaar af door u, beste lezers en lieve lezeressen, een heel geslaagde jaarwisseling te wensen en een mooi begin van een goed en gezond 2013!

Govert Janzen – 31 december 2012

(foto’s v.l.n.r: sfeer in de Parkzalen, werkoverleg met Mario en Teun, laatste keer restaurant ‘oude stijl’, de keuken is er klaar voor!)

Comments are closed.