Hemel…..

Vandaag is Hemelvaartsdag in het Badhotel; met 15 graden in de zon is het erg lekker om buiten te zijn. Maar ik zit vandaag vooral binnen, mijn adminstratie bij te werken. Toch loop ik regelmatig even naar buiten, en dan zie je de gasten in en vooral om het hotel genieten van het voorjaarsweer. Het Grand Café ’1866′ terras zit al sinds tien uur vanochtend helemaal vol. Het is ook nog eens Schildersweek – een komen en gaan van kunstenaars die beneden in het hotel hun atelier hebben, maar voor deze donderdag ‘Montmartredag’ Domburg intrekken.

Op het grasveld zijn tegen enen bijna 30 MG’s aan komen rijden met hun bestuurder en passagier, zij hebben hier en groupe geluncht en, in het kader van de Schildersweek, wellicht voor het eerst in hun leven een penseel gehanteerd om een detail van hún klassieke cabriolet na te schilderen. U kunt zich voorstellen dat dit voor de nodige hilariteit heeft gezorgd, en dat de door de vakjury aangewezen winnaar zeer in zijn nopjes was met zijn prijs!

De afgelopen week hebben we Koninginnedag gevierd. Voor het Badhotel stond een grote tent van de Domburgse Oranjevereniging en waren er twee dagen leuke activiteiten voor jong en oud. Naar goed Nederlands gebruik was er de wedstrijd ‘Domburg’s Got Talent’ en kon iedereen zijn muzikale kunsten vertonen. En voor het tweede jaar op rij ging niet een local, maar een hotelgast(e) er met de eerste plaats vandoor… Op de dag zelf plantte de burgemeester van Veere, naar een goed ander Nederlands gebruik, een lindeboom op het terrein voor het hotel. Nu nog een kleintje, over vele jaren een grote jongen met evenzoveel ervaring.

Op het strand gaat alles voorspoedig met de bouw van Paviljoen Strand90, het strandpaviljoen van het Badhotel. Naar verwachting openen we in het weekend voorafgaand aan 1 juli de deuren en kunnen we een paar dagen proefdraaien en de nodige eerste ervaringen opdoen. Aan belangstelling ontbreekt het ons niet, zowel van kijkers op het strand (houden de bouwmensen van het werk) als aanvragen voor feesten en partijen (houden ons aan het werk!). Hieronder een werklunch foto en een van een inpromptu bouwvergadering ter plaatse, met zicht op de keuken op de achtergrond.

Deze weken zijn wij even piccololoos – begrijpt u het woord? - maar ook in de goede hoop dat we op heel korte termijn een nieuwe collega kunnen aannemen. In de personeelsadvertentie hebben we om een Gastheer Front Office gevraagd, en dat spreekt aan het grote aantal sollicitaties te zien toch meer kandidaten aan. Fijn om zo meteen die nieuwe collega er bij te hebben, zeker nu het seizoen weer is begonnen en het terrein veel aandacht en bemoeienis vereist.

Terug naar de dag van vandaag – als je de hectiek in Domburg en bij ons ziet zou je geneigd zijn om te denken dat er niets aan de hand is in Nederland. Toch hoor ik veel andere verhalen van collega hoteliers die het minder makkelijk vergaat dan een paar jaar geleden. En dan prijs ik onze situatie in Domburg maar weer; er is gelukking nog altijd belangstelling voor een bestemming waar kwaliteit en authenticiteit hand in hand gaan. ’Hemels…’ toch!

Govert Janzen – 9 mei 2013

(foto’s v.l.n.r: schafttijd bij het strandpaviljoen, vergaderen over meubelmakerswerk, activiteiten in Domburg, de koningslinde voor het Badhotel.

Comments are closed.