Het is (bijna) zover!

Het is zover: Paviljoen Strand90 draait sinds vandaag! Na maanden van voorbereiding vindt momenteel het eerste, besloten, feestje in ons strandpaviljoen plaats. Vanochtend werd er nog volop gesleuteld aan de zonneluifel, as we speak zitten de eerste vijftig gasten te genieten in de zon. Maandag 1 juli (overmorgen) gaan de deuren open voor alle bad- en strandgasten. De laatste groep laat zich de afgelopen week al veelvuldig zien in en om het paviljoen. Met de inrichting grotendeels klaar ziet het er dan ook heel open uit. Goed om te weten dat er al zoveel belangstelling is, en met de zomermaanden juli en augutus in het vooruitschiet kijken wij uit naar drukke dagen en weken in Domburg; in het dorp, in het hotel en in het paviljoen.

Hieronder heb ik een aantal foto’s geplaatst van de afgelopen vierentwintig uur: de aanloop naar het duin, de zonneluifel, het plaatsten van de frietuitgifte onder het paviljoen en kijkjes in het restaurant, de bar en de keuken. We krijgen al veel positief commentaar over de aanpak en de sfeer. Mag ook wel, als je terugkijkt op al het werk dat er in is gaan zitten en de kosten die er mee gemoeid zijn. Maar elke euro is goed besteed, denk ik. Vanuit mijn schrijversstoel wens ik Agnes en al haar nieuwe collega’s heel veel succes en plezier in Strand90 – go for it!

Wilt u ons en onze activiteiten in Paviljoen Strand90 volgen; maakt u dan gebruik van onze website www.strand90.nl die sinds een week in de lucht is. Het is visueel nog even behelpen met tijdelijke foto’s; met een dag of tien hebben we de definitieve foto’s geplaatst en kunt u zich een goed beeld vormen. Een tafeltje reserveren kan dagelijks tussen 10 en 23 uur via telefoonnummer (0118) 586 650 of via de boekingsmodule op de website. U treft er ook de menukaart aan.

Als het weer vanaf nu gaat meewerken en even aanblijft gaan we toch nog een mooi seizoen draaien in Domburg. Wat me bij de weerssituatie van het eerste halfjaar 2013 brengt, en de daaraan gekoppelde mineurstemming over vakantieboekingen en hotelbezettingen. Opnieuw realiseer ik mij dat we in Domburg in een bevoorrechte omgeving werken. Waar sommige hotels in Nederland tot twintig procent in bezetting achterlopen op vorig jaar, is hier nog niet zoveel aan de hand. In het Badhotel hebben we de eerste zes maanden wel gemerkt dat met name de Nederlandse gasten zich laten leiden door de weerssituatie en -verwachtingen. De Duitsers – als ik mag generaliseren – zijn wel volop aanwezig geweest, zo leren onze cijfers. Kennelijk is voor hen minder mooi weer geen bezwaar om ’ein Wochenende am Meer’ door te brengen. Een landgenoot wil eerst weten of de zon schijnt en besluit dan pas om te komen. De economische crisis zal ook best een bepalende factor zijn, maar dat merken wij in Domburg en in het Badhotel een stuk minder!

Tot slot wens ik vanaf deze plaats Janneke (jaargenoot hotelschool) en Wietze een goede reis toe. Zij gaan een jaar lang met hun jacht Anna Caroline van Staeten Landt een reis om de wereld maken. Dat jullie een behouden vaart en thuiskomst in het vooruitzicht mogen hebben en jullie droom verwezenlijken!

Govert Janzen – 29 juni 2013

 

 

 

 

Comments are closed.