Week 23 uit de agenda van Govert

De vakantie zit er weer op; een week Napels, Capri en Amalfische kust was heerlijk! Tanja, ik en de hondjes hebben genoten van la dolce vita. En ik heb me aan mijn ‘belofte’ kunnen houden door de zon mee terug te nemen – het is deze week goed toeven aan de Walcherse kust. Wat mij meteen bij Paviljoen Strand 90 brengt. Daar zien we nu in een rap tempo de inrichting en uitstraling tot stand komen. Het pand wordt echt een plaatje en als ik alle op- en aanmerkingen om mij heen beluister zal het strandpaviljoen vanaf 1 juli niet om belangstelling verlegen zitten. Zelfs nu wordt er van de terrassen al gebruik gemaakt…

Afgelopen dinsdag was ik als bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief aanwezig bij de officiële ondertekening van de sponsorovereenkomst t.w.v. € 10.000,- met de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland. Commercieel Directeur John Antonise steunt met zijn bank de stichting en daarmee de mogelijkheid tot aankoop van nieuwe archiefstukken. Zo konden we op de dag van tekening bekend maken dat een deel van de eerste jaarlijkse bijdrage wordt besteed aan het verwerven van een bijzondere zeekaart uit de 18e eeuw. Daarop staan de kusten van Zuid-Amerika en Afrika, een belangrijke handelsroute van de Middelburgse Commercieele Compagnie. De PZC heeft er vervolgens een artikel aan gewijd, wat ons weer sterkt in het aantrekken van andere sponsoren.

Terwijl ik dit stukje schrijf zitten vijf collega’s zich elders in Zeeland in het zweet te fietsen. Collega’s Nanda, Marloes, Theo, Edwin en Edwin nemen namens het Badhotel vandaag deel aan de Delta Ride for the Roses. Dat is de Zeeuwse tak van de fietswedstrijd waarmee fondsen worden geworven waarmee het KWF onderzoek naar kanker mee mogelijk maakt. Een nobel doel en goed dat wij erbij zijn! Dames en heren wielrenners, straks zit het er weer op en kijken jullie terug op een mooie dag met een mooi resultaat!

Badhotel Domburg is gekozen als bestemming en locatie voor de introductie van de nieuwe Volkswagen Kever Cabrio, en V.A.G. autoimporteur Pon heeft besloten om de Audi RS5 Cabrio ook mee te nemen in het programma. Gisteren was de fotoshoot op locatie en vanaf vandaag verwachten wij de komende weekenden tien autojournalisten die niet alleen twee dagen heerlijk toeren naar Zeeland, maar hopelijk ook het Badhotel meenemen in hun reportages. We houden de bladen in de gaten deze zomer!

Ook had ik twee buren van de Loverendale appartementen deze week op bezoek. Via dit blog hadden zij vernomen dat er plannen zijn om een parkeerkelder onder de parktuin voor het hotel aan te leggen. De voorzitters van hun VVE heb ik in die mate gerust kunnen stellen dat de plannen er weliswaar zijn, maar dat er van activiteiten op korte en middellange termijn nog geen sprake is. Het idee blijft wel bestaan, maar twee alternatieve plannen worden inmiddels ook bestudeerd. Buren, ik hou jullie op de hoogte.

In mijn vorige blog deed ik een oproep om Badhotel Domburg te nomineren als ‘Leukste Hotel van Zeeland’. Dat kan tot 10 juni a.s. nog steeds. We staan momenteel bovenaan in het aantal stemmen, we hebben een zeer goede score, en als u ons nog een laatste positief zetje in de rug wilt geven om de nummer één positie te halen dan vinden wij dat erg leuk! Op de website www.leukstehotelverkiezing.nl/stemmen doet u in minder dan een minuut mee en hebben wij hopelijk straks weer wat te vieren.

Govert Janzen – 8 juni 2013

(op de foto’s v.l.n.r. de entree van het paviljoen, Agnes Rhemrev en Louw Jobse nemen de oplevering van de komende weken door, ook de keuken van Strand 90 krijgt inhoud, Caesar Hulstaert en John Antonise tekenen de sponsorovereeenkomst op het Zeeuws Archief, het is weer buiten-dineren-weer op ons zomerterras)

Comments are closed.