Domburg, Den Bosch, Cadzand, Middelburg en weer Domburg

Sinds mijn laatste blog is er weer het nodige gebeurd (bevalt het u om maandelijks wat nieuws te lezen, of wilt u dat ik om de 2 à 3 weken van mij laat horen?) en dan trap ik graag af met een nieuwe traditie sinds vorig jaar, de sales en marketing dagen van het MT van het Badhotel. Opgezet door collega’s Ankie en Jolanda, en met hen en Agnes, Edwin, Hanneke, Jan, Marco, Mario heb ik twee dagen doorgebracht om onze acties voor volgend jaar voor te bereiden. En dan moet u denken aan promotieactiviteiten om de naamsbekendheid van onze ‘outlets’ restaurant Zee&Land, Grand Café 1866, Instituut Vitaal aan Zee en Paviljoen Strand90 onder de aandacht van u te brengen. De nu al geslaagde vier Regionale Seizoenweken (aperitief, driegangen diner en koffie voor € 25 p.p.) worden ook volgend jaar elk kwartaal weer voortgezet. Daarnaast zullen we Vitaal aan Zee in het hotel meer onder de aandacht brengen bij onze gasten. Dat het niet alleen maar brainstormen in een conferentiezaal was ziet u op onderstaande foto – we hebben het ons ‘s avonds goed laten smaken in Strand90! Volg ons op Facebook en u merkt vanzelf wanneer er weer iets bijzonders te beleven is in het Badhotel in 2014.

Begin oktober vierden mijn ouders hun 50-jarige bruiloft. Met het hele gezin Janzen c.s. van drie generaties een weekend op stap in Den Bosch. Na een rondvaart door de historische Bossche grachten (die heb je daar ook!) hebben we gedineerd in het nieuwe restaurant Noble. En dat was heel goed! Ik maak u graag deelgenoot van deze mijlpaal middels twee fotootjes: het bruiloftspaar, en mijn broer en zijn vrouw en mijn zus en haar kinderen.

In oktober zijn vijf hoteliers uit Cadzand en Domburg voor de tweede keer bijeengekomen om te bespreken of een nauwere samenwerking zinvol is, en zo ja hoe we dat handen en voeten willen geven. Ik heb er al eens over verteld, de collega’s uit Cadzand zijn Peter Faase van Hotel Noordzee, Patrick Dieleman van De Blanke Top, Bart Gortmans van het Strandhotel en uit Domburg Peter Bommeljé van het gelijknamige hotel en ondergetekende. Op het eerste punt zijn we het wel eens dat er kansen liggen: uitdragen van gezamenlijke kwaliteit met onze unieke kenmerken en voordelen, in Cadzand is er een groot contingent Belgische toeristen en wij hebben onze Domburgse Duitsers – als we die nu eens kunnen enthousiasmeren voor alle hotels? Enfin, hoe we het tweede punt willen vormgeven is nog de vraag. Wel dat we het willen aanpakken met begeleiding waar en wanneer nodig. Wordt vervolgd.

Een van mijn ‘werkzaamheden’ buiten het Badhotel is bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Zeeuws Archief, de regelmatige lezer zal dat reeds weten. Graag maak ik even promotie voor het Zeeuws Archief, die sinds 1 oktober jl. begonnen zijn met een fantastisch nieuw blog van een spannende slavenreis die vanaf 1 oktober 1761 plaatsvond. Dagelijks wordt het blog bijgewerkt met een kort verhaal uit het dagboek van de opperstuurman of chirurgijn – geschreven in het Nederlands van de 18e eeuw en voorzien van tekst en uitleg over het leven aan boord, de reis en de gevaren die de mannen tegenkwamen. Niet altijd een vrolijk verhaal, wel altijd boeiend op www.zeeuwsarchief.nl. Wat ook boeiend is, is onze Landelijke Archieven Dag op zaterdag 2 november a.s. in het Zeeuws Archief in Middelburg. U bent de hele dag welkom, het hoogtepunt vormt de lezing van de bekende schrijver Kader Abdolah ‘s middags om 16.00 uur. Kom kijken en luisteren!

Dan heb ik nog niet meer verteld over de renovatie van de lobby van het Badhotel die in januari 2014 – over twee maanden – gaat plaatsvinden. Na stap voor stap de achtertuin, het grand-café, de hotelkamers, de conferentiezalen, het voorterras en het restaurant een nieuwe jas gegeven te hebben, is het nu de beurt aan de hotellobby! Het is wel passend om dit als laatste te doen in plaats van als eerste in zoveel hotels: we hebben zo elk jaar iets aangepakt voor onze gasten, maar de entree was altijd als vanouds het vertrekpunt (1993) naar de vernieuwingen. Welnu, zo meteen niet meer. Ik licht een tip van de sluier op aan de hand van onderstaande drie beelden, met alvast de toelichting dat er geen receptiebalie meer terugkomt, ook de liften een make-over krijgen en de hele lobby een Zeeuwse uitstraling gaat krijgen. Meer volgende keer.

Govert Janzen – 26 oktober 2013

 

Comments are closed.