November nieuws…

In mijn vorige blog heb ik de aandacht gevestigd op de Landelijke Archiefdag in het Zeeuws Archief in Middelburg. Op 2 november nam Kader Abdolah (foto 1) ons mee in zijn leven van jonge man tot de schrijver van nu. Op zeer charmante wijze vertelde hij over zijn belevenissen van zijn jeugd en zijn vertrek naar Nederland. Een koffer vol herinneringen, zo was zijn lezing samen te vatten. Na afloop was er een drukke signeersessie in het café van het archief en heb ik ook een boek, met opdracht, kunnen bemachtigen.

In het Badhotel hebben we voor het eerst een sessie gehouden waarin we onze collega’s hebben laten kennismaken met hun pensioen – wat je krijgt, wanneer, hoe en waar je nu al mee rekening dient te houden. Ook al bouw je als eind twintiger pas sinds een paar jaar rechten op. Het Pensioenfonds Horeca & Catering heeft een zgn. Pensioen Café ontwikkeld, een voordracht waarin op een heldere wijze verteld wordt wat je te wachten staat. De meeste collega’s hebben de sessie bijgewoond en kregen een brochure mee met daarin de belangrijkste zaken op een rijtje.

Het weekend van 16 en 17 november stond in het teken van een excursie met de Rotary Club Middelburg naar Lens/Béthune, net over de grens met Frankrijk in de buurt van Lille. Ik zou er niet over schrijven ware het niet dat we een bezoek hebben gebracht aan het Louvre museum. “Dat ligt toch in Parijs?”, hoor ik u al zeggen. Ja en nee, want in Lens is een dependance opgericht en ingericht, die elke voorstelling te boven gaat. Niet alleen de kwaliteit van de stukken, maar ook de aanpak: één zaal ter grootte van een paar voetbalvelden waar in chronologische volgorde de wereldkunst tussen 3500 BC en pakweg 1850 tentoongesteld wordt.  Fenomenaal in uitvoering! Een geweldige aanwinst voor de omgeving die deze impuls goed kan gebruiken. En op twee uur rijafstand van Middelburg, dus in één dag op en neer is goed mogelijk.

Afgelopen week heeft de jaarlijkse vergadering van Vereniging van Eigenaren (foto 2) van het Badhotel weer plaats gevonden. Tijdens de laatste zondag van november geeft het bestuur verslag van de gang van zaken in het Badhotel, en mijn rol is om de aanwezige eigenaren te vertellen over de bijzonderheden van het afgelopen jaar, de te verwachten omzet en rendementscijfers en het budget voor het volgend jaar. Hoewel het jaar nog niet voorbij is kijken we wederom terug op een goed jaar, waarin de (financiële) positie van het bedrijf verder hebben verstevigd, waarin we hebben geïnvesteerd en onze lange termijndoelstellingen onveranderd in het vizier kunnen houden. De suite-eigenaren hebben ook kennis kunnen maken met Paviljoen Strand90 en ik heb bevestigd gekregen dat het een goede aanvulling op onze portfolio is geworden.

Last but not least meld ik dat we voor de renovatie van de hotellobby goed op schema liggen. Iedereen (leveranciers) is besteld, de tekeningen zijn rond, we hebben er zin in. De beelden geven aan dat het iets bijzonders gaat worden, en dat geldt al helemaal voor de nieuwe kroonluchter. Maar eerst komen de feestdagen er nog aan en toveren we het Badhotel om een kerstsprookje. Nu de weersverwachting aangeeft dat de winter er met kou en sneeuw aan komt, kijken we uit naar de gezellige decemberdagen. Of het een witte kerst wordt vertel ik u in de volgende aflevering!

Govert Janzen – 30 november 2013

 

 

Comments are closed.