And the winner is…

Het begin van het kalenderjaar staat bij ons voor de vijfde keer in het teken van de verkiezing van de Medewerker van het Jaar. Hoe gaat die verkiezing in het werk? Het is geen Idols, en toch ook weer een wel een beetje. Alle medewerkers worden gedurende het jaar ‘beoordeeld’ op hun uitvoer van de tien kernwaarden van onze bedrijfsvoering. D.R.I.V.E., weet u nog, met o.a. ‘wij anticiperen op de wensen van onze gasten’, wij dragen bij aan een schone en opgeruimde omgeving’, wij nemen beslissingen en weten dat we fouten mogen maken’ en – de mooiste – ‘wij zijn trots om bij het Badhotel te (mogen) werken’.

Welnu, na het geven van scores, bespreken en nuanceren is de winnaar uit de bus gerold, of beter gezegd de winnares. En dat is geworden: Astrid van Nierop! Astrid werkt al vele jaren en met evenveel toewijding op de afdeling reserveringen. Er zijn zelfs gasten die weigeren om bij collega’s van haar hun reservering te maken – zo hecht is de relatie tussen hen en Astrid geworden. Op 26 januari hebben we Astrid en de twee runners-up Edwin Marlissa (nachtreceptionist) en Nalaka Kalugodage (net benoemd als junior sous-chef) met z’n allen gefeliciteerd!

Aansluitend vond weer een D.R.I.V.E.-veiling plaats. Alle aanwezige collega’s konden bieden op een keur aan mooie en ludieke cadeaus en spullen die ter beschikking stonden. Van flessen Champagne (dank aan onze leveranciers voor de mooie kerstattenties) tot Decléor crèmes die uit het assortiment gaan, en van vergeten zonnebrillen tot telefoonaccessoires – voor elk wat wils zoals dat heet. Overigens, het is af en toe verbazend wat gasten aan spullen vergeten en waar een jaar lang niet meer voor gebeld wordt. Het mooiste is een set sleutels van een duur Duits automerk - hoe zijn die thuis gekomen? Enfin, na drie uur loven en bieden gingen de meesten met iets onder de arm naar huis. ‘t Was een hele leuke zondagmiddag; dank aan de supervisors voor de organisatie.

Afgelopen week was ik in het Zeeuws Archief aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘J.H. Schorer, eerste Gouverneur des Konings‘ (1814) in Zeeland. Achterachterachterkleinkinderen van Schorer en de huidige Commissaris van de Koning, Han Polman, stonden stil bij anekdotes van 200 jaar geschiedenis in dienst van de Koning – wat onder de aanwezigen regelmatig tot een lachsalvo leidde. In het archiefcafé is een tentoonstelling van twintig beelden te bewonderen, leuk om een keer te gaan bekijken. En als bezoeken niet lukt, consulteer dan zeker de website www.zeeuwsarchief.nl waar over de tentoonstelling wordt geschreven én de slavenreis van 1761-1763 van dag tot dag te volgen is. Het schip d’Eenigheid is momenteel bij Ivoorkust gesignaleerd…

In onze nieuwe lobby hebben we weer een punt op de ‘i’ gezet in de vorm van de foto-wand met portretten van alle medewerkers van het Badhotel. Fotograaf Ruben Oreel (o.a. PZC) heeft in drie sessies bijna 70 collega’s vastgelegd en die foto’s hangen in traditionele sepiatinten op de wand in de lobby. Leuk voor onze gasten om ook eens te zien wie zo lekker voor hen kookt, wie zo kundig de bedden opmaakt en wie toch alle technische defecten elke dag weer oplost. Want de bediening, de receptie en ikzelf zijn niets zonder onze collega’s die vaak achter de schermen opereren. Nu staan zij ook volop in de schijnwerper!

Govert Janzen – 8 februari 2014

 

Comments are closed.