Maart roert zijn staart. April doet wat-ie wil.

De clichématige titel zegt vaak wat over het onvoorspelbare weer van de maanden maart en april; in dit blog ook wel, echter het waren ook hectische weken. Eerst de maand maart dan maar, een mooie maand voor Domburg en het Badhotel. Heerlijk weer gehad, bijna vier weken lang. En dat hebben we gemerkt aan de bezetting – het leek wel een meimaand in en om het hotel. Wat een drukte was het. Daarbij viel op hoeveel Duitse gasten ons het eerste kwartaal hebben bezocht, inmiddels is elke tweede hotelgast afkomstig uit het Nordrhein-Westfalen gebied (bondsland, moet ik zeggen) en dat was een paar jaar geleden nog maar een op de vier. Ook de Belgische gasten doen het goed, we zien ook daar een stijging van Vlaamse én Waalse korte vakantievierders. Van harte welkom en blijf vooral komen!

Eind maart hadden we eindelijk Bram van Mierlo (Facility Director van Huis ter Duin uit Noordwijk) en zijn gezin en vrienden op bezoek. Bram heeft ons in 2013 fantastisch geholpen bij de conceptontwikkeling van Paviljoen Strand90. Hun strandpaviljoen Breakers Beach Club was onze grote inspiratiebron voor Strand90; we zijn er wel vier of vijf keer op bezoek geweest om er te leren van hun aanpak. En nu hadden we hen eindelijk eens op bezoek om zelf eens te kunnen ervaren hoe het strandpaviljoen bevalt. Laat ik volstaan door te melden dat Bram mij vertelde dat Domburg, het Badhotel en Strand90 voor zijn gezin voortaan een vaste bestemming wordt voor een voorjaarsweekendje weg.

Op 30 maart waren veel suite-eigenaren weer op bezoek voor de halfjaarlijkse vergadering van Vereniging van Eigenaren. De kans om hen de nieuwe lobby te laten zien, en bij te praten over de voortgang van de twee exploitaties. Goede cijfers leveren gelukkige eigenaren – we kunnen er weer een half jaar tegen aan met ons team en onze plannen.

Dan april: afgelopen zaterdag, de 12e, volgde tegenslag: om tien uur ‘s avonds kreeg ik de melding dat er brand was in Paviljoen Strand90. Gelukkig geen gewonden onder gasten of medewerkers. Na vijf dagen van leegruimen, alles heel intensief laten schoonmaken, weer inrichten en voorbereidingen in de keuken kon het paviljoen op Goede Vrijdag weer open om de Paasbezoekers welkom te heten. Van calamiteitendienst Dolmans tot het team van Agnes en Wilbert: dank voor een ieders enorme inzet! Voor verdere toelichting verwijs ik naar de Facebookpagina van Strand90; ik laat het in dit blog bij twee foto’s die voor zichzelf spreken. Met de inbraak/diefstal vlak na de opening in juli vorig jaar, de storm in december met veel weggespoeld zand onder het pand en nu dit kunnen we vaststellen dat we inmiddels redelijk wat meegemaakt hebben.

Vanochtend ben ik wezen kijken bij de eerste verkoopdag van de Mezger Lodges in Domburg. Aan de rand van de kern van Domburg wordt Villa ‘t Maereltje (uit begin twintigste eeuw) vervangen door twee gebouwen die het nieuwe hotel gaan vormen. Initiatiefnemers Ron Bouwman en Peter Bommeljé verkopen er 20 suites en bieden een ondergrondse wellness en huiskamer restaurant. Op de terugweg liep ik langs het welkombord van Domburg, waarop de activiteiten van dit voorjaar aangekondigd worden: eind van deze maand Koningsdag, voor het derde jaar op het terrein voor het Badhotel, en in de Hemelvaartperiode de traditionele Schildersweek, dit jaar weer terug van weggeweest op het grasveld voor het Badhotel. Leuk om zo twee activiteiten voor Domburgers en badgasten voor de deur te hebben!

Tot slot een kleine noviteit: een luchtkasteel, of beter gezegd een springkussen voor onze 56 (+ 15 honden = een familiehotel!) jonge hotelgastjes pal voor het hotelterras. Vandaag op proef, en dit smaakt naar meer! Blije gezichten van ouders op het terras, van kinderen in het kasteel, en natuurlijk van de waard achter zijn toog… Ik wens u allen een mooi voorjaar toe.

Govert Janzen – 19 april 2014

Comments are closed.